Reasoning Quiz – 130


A, B, C, D, E, F and G are seven members of a family. There are two lawyers. two MBAs, one Entrepreneur, one Executive and one Author in the family. There are two married couples in the family. D is an author and is married an MBA. No female member of the family is an Author. C, who is a Lawyer, is married to A, who is an MBA. Both the Lawyers are females. G is married to D. B is paternal aunt of E, who is granddaughter of the author. F is the son of the male MBA and has one sister. One male person in the family is an Entre-preneur. Neither B nor F is a Lawyer.

1. How many male members are there in the family?
a) One
b) Two
c) Three
d) Four
e) None of these

View Answer
Answer c) Three

2. Which of the following combinations is true?
a) B-Male-Lawyer
b) D-Male-Author
c) E-Female-Lawyer
d) Only b) and c) are true
e) None of these

View Answer
Answer d) Only b) and c) are true

3. Who among the following is mother of E?
a) C
b) G
c) B
d) A
e) None of these

View Answer
Answer a) C

4. Who among the following is an Executive?
a) C
b) B
c) F
d) E
e) None of these

View Answer
Answer b) B

5. How is G related to F?
a) Mother
b) Grandfather
c) Grandmother
d) Can’t be determined
e) None of these

View Answer
Answer c) Grandmother

Untitled

Seven boys T, U, V, W, X, Y and Z go to seven different hospitals, viz RML, Ganga Ram, BLK, Guru Nanak, Patel, Apollo and AIIMS on four different days – Tuesday, Thursday, Saturday and Sunday – of a week but not necessarily in the same order. At least one boy but not more than two boys go to hospital on each day. W goes to Guru Nanak on Sunday. Y goes to AIIMS alone. The one who goes to Patel does not go with X or U. U goes on Thursday and he does not go to BLK. Z does not go to Apollo. V goes on Thursday. The person who goes to BLK goes with the person who goes to RML. The boy who goes to Apollo goes on Sunday. T goes on Saturday and goes to Patel.

6. One of the boys goes to another hospital on the same day Ganga Ram is visited. Name the other hospital..
a) Patel
b) Apollo
c) BLK
d) RML
e) None of these

View Answer
Answer a) Patel

7. On which of the following days does Z goes to Hospital?
a) Either Sunday or Saturday
b) Tuesday
c) Saturday
d) Either Tuesday or Thursday
e) None of these

View Answer
Answer c) Saturday

8. V goes to which of the following hospitals?
a) RML
b) BLK
c) Patel
d) Ganga Ram
e) None fo these

View Answer
Answer b) BLK

9. Who among the following goes with T?
a) Z
b) X
c) V
d) Can’t be determined
e) None of these

View Answer
Answer a) Z

10. Which of the following combinations is true?
a) U-Ganga Ram-Thursday
b) Z-Ganga Ram-Thursday
c) X-Apollo-Sunday
d) None is true
e) None of these

View Answer
Answer c) X-Apollo-Sunday

11. Which of the following statements is/are true?
a) X goes to BLK on Sunday
b) U goes to Ganga Ram on Tuesday
c) Y goes to AIIMS on Saturday
d) Only a) and c) are true
e) None is true

View Answer
Answer e) None is true

Person Hospital Day
T Patel Saturday
U RML Thursday
V BLK Thursday
W Guru Nanak Sunday
X Apollo Sunday
Y AIIMS Tuesday
Z Ganga Ram Saturday