Reasoning Quiz – 131


A family consists of seven members J, L ,W, Q, S, U and X. U is married to W, who is not mother of L. S is brother of U, who is mother of L. X is daughter of W, who is
father-in-law of Q. S is son of J. Q is not a male.

1. How is J related to X?
a) Grandfather
b) Father
c) Grandmother
d) Either a) or c)
e) None of these

View Answer
Answer d) Either a) or c)

2. How is Q related to L?
a) Wife
b) Husband
c) Sister
d) Can’t be determined
e) None of these

View Answer
Answer a) Wife

3. How many couples are there in the family?
a) One
b) Two
c) Three
d) Either a) or c)
e) None of these

View Answer
Answer b) Two

4. How is L related to S?
a) Niece
b) Son
c) Daughter
d) Nephew
e) None of these

View Answer
Answer d) Nephew

5. How is Q related to X?
a) Sister
b) Sister-in-law
c) Brother-in-law
d) Can’t be determined
e) None of these

View Answer
Answer b) Sister-in-law

Seven engineers A, B, C, D, E, F and G are working in different IT companies namely Google, Dell, Microsoft, Apple, Sony, Panasonic and Foxconn, but not necessarily in the same order. Either A or C works with Apple. The one who works with Dell is neither E nor C. The one who works with Microsoft is not among C, E and G. F works with
Sony. The one who works with Google is neither D nor E. G does not work with Dell. The one who works with Panasonic is B. Either E or C works with Foxconn. The one who works with Apple is not A, G or E.

6. Who among the following works with Google?
a) G
b) D
c) A
d) C
e) None of these

View Answer
Answer a) G

7. A works with which of the following companies?
a) Dell
b) Google
c) Microsoft
d) Either a) or c)
e) None of these

View Answer
Answer d) Either a) or c)

8. Who among the following works with Apple?
a) Either D or C
b) Either A or C
c) C
d) A
e) None of these

View Answer
Answer c) C

9. E works with which of the following companies?
a) Foxconn
b) Google
c) Microsoft
d) Can’t be determined
e) None of these

View Answer
Answer a) Foxconn

10. Which of the following statements is/are true?
a) C works with Microsoft
b) D works with Apple
c) F works with Foxconn
d) Either D or A works with Dell
e) None of these

View Answer
Answer d) Either D or A works with Dell Solution:

A Dell/Microsoft
B Panasonic
C Apple
D Dell/Microsoft
E Foxconn
F Sony
G Google