Reasoning Quiz – 134


Study the following information to answer the given questions.

In a certain code ‘318’ means ‘run very fast’, ‘289’ means ‘to run away’, ‘97’ means ‘to see’ and ‘43’ means ‘very good’.

1. What is the code for ‘see’?
a) 3
b) 7
c) 4
d) 9
e) None of these

View Answer
Answer b) 7

2. Which of the following represents, ‘see good run away’?
a) 8472
b) 7914
c) 7319
d) 3289
e) None of these

View Answer
Answer a) 8472

3. What is the code for ‘run’?
a) 3
b) 8
c) 1
d) 9
e) None of these

View Answer
Answer b) 8

4. Which of the following may represent ‘good to see away’?
a) 7485
b) 3149
c) 5439
d) 2479
e) None of these

View Answer
Answer d) 2479

5. What does ‘4’ represent in this code?
a) very
b) fast
c) run
d) good
e) None of these

View Answer
Answer d) good

In a certain code ‘new banking systems’ is coded as ‘ss tp na’, ‘officer in uniform’ is coded as ‘or mu at’. ‘new bank officer’ is coded as ‘or bk na’, and ‘systems in bank’ is coded as ‘bk at ss’.

6. What does the code ‘bk’ stand for ?
a) new
b) systems
c) officer
d) bank
e) None of these

View Answer
Answer d) bank

7. What will the code ‘ss mu’ stand for?
a) banking officer
b) new uniform
c) uniform banking
d) uniform systems
e) None of these

View Answer
Answer d) uniform systems

8. How will ‘new officer’ be coded?
a) or na
b) tp na
c) na at
d) tp or
e) ss at

View Answer
Answer a) or na

9. How will ‘bank officer in uniform’ be coded?
a) ss na at or
b) bk at or mu
c) ss na bk at
d) at mu ss or
e) bk ss mu na

View Answer
Answer b) bk at or mu

10. What is the code for ‘in’?
a) ss
b) or
c) at
d) mu
e) None of these

View Answer
Answer c) at