Reasoning Quiz – 135


Direction (Q. 1-5): Study the following information carefully and answer the given questions:

Eight Friends A, B, C, D, E, F, G and H are sitting around a circle facing the centre, but not necessarily in the same order. There are two females members in the group. C sits third to the left of A and second to the right of E, who is not a male member. B is second to the right of C. D is second to the right of G, who is second to the right of A. There are three members between two female members. F is not on immediate right of C.

1. Who among the following sits on the immediate right of C?
a) G
b) H
c) B
d) D
e) None of these

View Answer
Answer b) H

2. Which of the following pairs are immediate neighbors of H?
a) C,B
b) E,C
c) A,G
d) F,B
e) None of these

View Answer
Answer a) C,B

3. Which of the following pairs represents female members?
a) A,E
b) D,B
c) F,C
d) B,E
e) None of these

View Answer
Answer d) B,E

4. Who among the following is sitting opposite to A?
a) C
b) E
c) D
d) F
e) None of these

View Answer
Answer c) D

5. Who among the following is third to the right of B?
a) D
b) E
c) G
d) F
e) None of these

View Answer
Answer c) G

Directions (Q. 6-10): Study the following information carefully and answer the questions given below:

S, T, V, W, X, Y and Z are sitting around a circular table, facing the centre. Y is not second to the left of X and X is not an immediate neighbor of W. V is third to the right of Z. W is second to the left of Z. T is not an immediate neighbor of either W or Z.

6. Who is second to the right of S?
a) Z
b) T
c) V
d) X
e) None of these

View Answer
Answer d) X

7. Which of the following pairs are immediate neighbors of Z ?
a) T,V
b) V,X
c) Y,W
d) S,X
e) None of these

View Answer
Answer d) S,X

8. What is the position of X with respect to W?
a) Third to the left
b) Second to the right
c) Third to the right
d) Second to the left
e) None of these

View Answer
Answer c) Third to the right

9. Who is on the immediate right of T?
a) V
b) X
c) Z
d) Y
e) W

View Answer
Answer a) V

10. How many persons are sitting between X and Y when counted in ACW (Anti Clock Wise) direction from X?
a) Two
b) Three
c) Four
d) None
e) None of these

View Answer
Answer a) Two