Reasoning Quiz – 21 (Puzzle)


L, N, P, R, M, Q, T and Y are the members of a committee sitting around a circular table but not facing the centre. Each member has a different zodiac sign, viz Leo, Virgo, Libra, Cancer, Aries, Gemini, Pisces and Scorpio, but not necessarily in the same order. T is third to the right of P. The one whose sun-sign Leo is second to the left of the one whose sun-sign is Libra.
Y’s sun-sign is Libra and is sitting exactly between P and L. The one whose sun-sign is Pisces sits second to the right of N. The one whose sun-sign is Aries is second to the right of the person whose sun-sign is Gemini. P sits third to the left of the person whose sun-sign is Virgo. Neither Q nor L is the immediate neighbour of N. Q is fourth to the left of L. N’s sun-sign is neither Cancer nor Ariel. The person whose sun-sign is Leo is sitting second to the right of the person whose sign is Cancer. R’s sun-sign is Leo and is not an immediate neighbor of N.

1. Which of the following is N’s sun-sign?
a) Pisces
b) Scorpio
c) Gemini
d) Can’t be determined
e) None of these

View Answer
Answer b) Scorpio

2. Who sits third to the right of L?
a) P
b) Y
c) R
d) Q
e) None of these

View Answer
Answer e) None of these

3. What is Y’s position with respect to Q?
a) Third to the left
b) Fourth to the left
c) Second to the right
d) Third to the right
e) 2nd to the left

View Answer
Answer d) Third to the right

4. How many persons are there between P and N?
a) None
b) Two
c) Three
d) Four
e) None of these

View Answer
Answer c) Three

5. What is the sun-sign of P?
a) Gemini
b) Libra
c) Leo
d) Can’t be determined
e) None of these

View Answer
Answer a) Gemini

6. Which of the following combinations is true?
a) M-Gemini
b) P-Cancer
c) N-Scorpio
d) None is true
e)All are true

View Answer
Answer c) N-Scorpio Solution:Untitled

Eight persons I, J, K, L, M, N, O and P are sitting around a circulars table but not necessarily in the same order. Three of them are facing outward while five are facing towards the centre. M is third to the right of K. N is sitting third to the left of M. Three persons are sitting between N and J. O is sitting third to the right of N, who is not facing the centre. L is sitting third to the right of I, who is not facing the centre.

7. Who sits between N and I?
A) J
B) K
C) M
D) P
E) None of these.

View Answer
Answer D) P

8. Who among the following is second to the right of J?
A) L
B) K
C) M
D) N
E) None of these.

View Answer
Answer B) K

9. Which of the following groups represents the group, of those facing away from the centre?
A) IKN
B) KNL
C) IJK
D) LMN
E) None of these.

View Answer
Answer A) IKN

10. Find the odd one among the following?
A) PL
B) MI
C) KJ
D) OM
E) NK

View Answer
Answer B) MI

11. Who among the following is if first person sits immediate right of second person?
A) MI
B) NP
C) NL
D) OJ
E) LK

View Answer
Answer C) NL Solution:circle