Reasoning Quiz – 41 (Puzzle)


Directions: Study the following information carefully and answer the questions given below:
Six friends A, B, C, D, E and F working in the same office take different time to reach office. All of them take time in the multiples of ten in such a manner that the one who reaches office the earliest, reaches in 10 minutes and the one who takes maximum time reaches office in 60 minutes. D takes more time than E but less time than A. A reaches in 30 minutes. B takes less time than only F.

Questions:

1. How much time does C take to reach office?
1) 60 minutes
2) 50 minutes
3) 40 minutes
4) 20 minutes
5) Cannot be determined

View Answer
Answer.(3) C takes 40 minutes.
E < D < A
10 20 30
B 10 Minutes D –> 20 Minutes
A –> 30 Minutes C –> 40 Minutes
B –> 50 Minutes F –> 60 Minutes

h2

2. Who amongst the following takes maximum time to reach office?
1) B
2) C
3) D
4) F
5) Cannot be determined

View Answer
Answer.(4) F takes maximum time.
E < D < A
10 20 30
B 10 Minutes D –> 20 Minutes
A –> 30 Minutes C –> 40 Minutes
B –> 50 Minutes F –> 60 Minutes

h2

3. How many people take more time to reach office than D?
1) Four
2) Three
3) Two
4) One
5) None

View Answer
Answer.(1) Four persons.
E < D < A
10 20 30
B 10 Minutes D –> 20 Minutes
A –> 30 Minutes C –> 40 Minutes
B –> 50 Minutes F –> 60 Minutes

h2

Directions: Study the following information carefully and answer the questions given below:
K, L, M, P, Q, R, S and T are sitting around a square table in such a way that four of them sit at four corners of the square while four sit in the middle of each of the four sides. The ones who sit at the four corners face outside while those who sit in the middle of the sides face the centre of the table. P sits third to the right of S. S faces the centre. Q sits third to the left of M. M does not sit in the middle of the sides. Only one person sits between Q and R. R is not an immediate neighbour of M. T faces the centre. K is not an immediate neighbour of R.

Questions:

4. What is position of M with respect to L ?
1) Third to the right
2) M and L sit diagonally opposite to each other
3) Second to the right
4) Second to the left
5) Fifth to the right

View Answer
Answer.(4)

5. Who sits exactly between Q and R?
1) T
2) P
3) K
4) M
5) S and K

View Answer
Answer.(2)

6. Which of the following pairs represents the persons seated in the middle of the sides who face each other?
1) S, Q
2) K, L
3) M, P
4) R, T
5) T, Q

View Answer
Answer.(5)

7. Who amongst the following sit between R and K when counted in anticlockwise direction from K?
1) No one sits between R and K as R and K are immediate neighbours of each other
2) S, P and L
3) P and Q
4) L and R
5) M, S and T

View Answer
Answer.(3)

8. If K is made to face the opposite direction, who would sit to his immediate right?
1) R
2) Q
3) P
4) T
5) S

View Answer
Answer.(2)

9. Four of the following five are alike in a certain way and so form a group. Which is the one that does not belong to that group?
1) L
2) M
3) K
4) P
5) R

View Answer
Answer.(5)