Reasoning Quiz – 60 (Mixed)


A, B, C, D, E, F, G and H are sitting around a circular table. Three of them are not facing the centre. H is not an immediate neighbour of F or G. G is third to the right of F and one among them is not facing the centre. D is not an immediate neighbour of H or C. A sits second to the left of H, who is not facing the centre. B sits third to the left of C, and one of them is facing the centre but both of them are not immediate neighbours of G. F sits second to the left of C, who is not facing the same direction as G.

1. Which of the following groups is not facing the centre?
a) F, H, D
b) C, H, G
c) B, C, H
d) A, F, H

View answer
Answer b) C, H, G
w1

2. who among the following sits third to the right of C?
a) G
b) B
c) E
d) F

View answer
Answer a) G
w1

3. Who among the following is an immediate neighbour of D and F?
a) G
b) C
c) B
d) A

View answer
Answer c) B
w1

4. Who among the following sits third to the left of E?
a) A
b) H
c) F
d) B

View answer
Answer d) B
w1

5. Three of the following four are alike in a certain way and form a group, which is the one that does not belong to that group?
a) F, B
b) D, E
c) G, H
d) D, G

View answer
Answer d) D, G
w1

In these questions, a relationship between different elements is shown in the statements. The statements are followed by two conclusions. Give answer
6.Statements: P>N>=E; G>C>=E
Conclusions: I. P>C II. G>=N
a) If only conclusion I is true
b) If only conclusion II is true
c) If either conclusion I or II is true
d) If neither conclusion I nor II is true
e) If both conclusion I and II are true

View answer
Answer d) If neither conclusion I nor II is true

(7-8):
Statements: Q=G>S=L; KG; I=K

7. Conclusions: I. QI
a) If only conclusion I is true
b) If only conclusion II is true
c) If either conclusion I or II is true
d) If neither conclusion I nor II is true
e) If both conclusion I and II are true

View answer
Answer b) If only conclusion II is true

8. Conclusions: I. I>=K II. K<=S
a) If only conclusion I is true
b) If only conclusion II is true
c) If either conclusion I or II is true
d) If neither conclusion I nor II is true
e) If both conclusion I and II are true

View answer
Answer d) If neither conclusion I nor II is true

9. Statements: M<=D<F; T=R>U; M=U
Conclusions: I. D>=U II. T>F
a) If only conclusion I is true
b) If only conclusion II is true
c) If either conclusion I or II is true
d) If neither conclusion I nor II is true
e) If both conclusion I and II are true

View answer
Answer a) If only conclusion I is true

10. Statements: W>=R>T; Z<=V<D=T Conclusions: I. W>V II. Z<R
a) If only conclusion I is true
b) If only conclusion II is true
c) If either conclusion I or II is true
d) If neither conclusion I nor II is true
e) If both conclusion I and II are true

View answer
Answer e) If both conclusion I and II are true