Reasoning Quiz – 64(Mixed)


Study the following information carefully and answer the questions given below:-

A is 10m to the north of B, who is 12m to the north of F. E is 15m to the east of A and D is to the southeast of B and is in line with F at a distance of 15m.

1. E is in which direction with respect to D and what is the distance between them?
a) 15m, East
b) 22m, North
c) 20m, South
d) 25m, West
e) None of these

View Answer
Answer b) 22m, North

2. A is in which direction with respect to D?
a) Northwest
b) South
c) North
d) Southeast
e) None of these

View Answer
Answer a) Northwest

Study the following information and answer the given questions:-

S is sister of B. Kis brother of B.
K is son of L. L is married to Y. Y is daughter of J.
Y has only one daughter. J is married to C.
K is brother of D. D is married to D.

3. If P is brother of C, then how is J related to P?
a) Brother
b) Cousin
c) Sister
d) Uncle
e) None of these

View Answer
Answer e) None of these

4. How is T related to S?
a) Brother-in-law
b) Cousin
c) Sister-in-law
d) Sister
e) Brother

View Answer
Answer c) Sister-in-law

5. If Z is daughter of T, then how is B related to Z?
a) Uncle
b) Father
c) Aunt
d) Cannot be determined
e) Mother

View Answer
Answer a) Uncle

J K U M B D L U H Y A C M T H A J E R B T A E M D G S U C I

6. How many letters are there between the letter that is fifteenth from the left end and the letter that is ninth from the right end in English alphabetical series?
a) Six
b) Seven
c) Five
d) Eight
e) None of these

View Answer
Answer a) Six

7. If all the vowels are replaced by the next letter in the English alphabetical series, how many V’s will be there in the new arrangement?
a) Two
b) Three
c) Four
d) Five
e) None of these

View Answer
Answer b) Three

8. Which of the following is sixth to the right of nineteenth from the left end of the above arrangement?
a) G
b) M
c) D
d) E
e) None of these

View Answer
Answer c) D

9. If all the vowels are dropped from the above arrangement which of the following will be the fourteenth from the right end?
a) M
b) H
c) C
d) Y
e) None of these

View Answer
Answer d) Y

10. How many consonants are there in the above arrangement each of which is immediately preceded and immediately followed by a vowel?
a) One
b) Two
c) Three
d) Four
e) None of these

View Answer
Answer b) Two