Reasoning Quiz – 67 (Mixed)


Study the following information carefully and answer the questions given below:

Nine persons A, B, D, H, K, M, R, T and W are sitting in a straight line. Only two of them are facing South while others are facing north. R is third to the right of B. H sits at one end of the row and second to the right of A, who is second to the right of R. K is third to the right of T and is not an immediate neighbour of H. D is third to the right of M, who is fourth to the right of W. The one who is an immediate neighbour of A and H is not facing north. M sits third to the left of A.

1. Who among the following are immediate neighbours of B?
a) T, M
b) D, T
c) R, D
d) M, R
e) None of these

View Answer
Answer b) D, T

2. Who among the following is third to the left of M?
a) A
b) K
c) B
d) D
e) None of these

View Answer
Answer a) A

3. Who among the following sit at extreme ends of the row?
a) H, B
b) D, W
c) D, H
d) T, H
e) None of these

View Answer
Answer c) D, H

4. Who among the following sits on the immediate left of W?
a) H
b) A
c) R
d) T
e) None of these

View Answer
Answer a) H

5. Which of the following pairs of persons are not facing north?
a) M, T
b) D, T
c) M, W
d) D, W
e) None of these

View Answer
Answer c) M, W

Study the following information carefully and answer the questions given below:

B is brother of C and D is son of B.
E is daughter of C and F is spouse of A.
A is father of C. G is spouse of B and H is father of G.

6. How is B related to H?
a) Daughter
b) Son-in-law
c) Son
d) Daughter-in-law
e) None of these

View Answer
Answer b) Son-in-law

7. Who among the following is son of F?
a) E
b) B
c) C
d) G
e) None of these

View Answer
Answer b) B

8. Who among the following is grandmother of D?
a) F
b) G
c) H
d) A
e) None of these

View Answer
Answer a) F

9. How is E related to G?
a) Nephew
b) Son
c) Niece
d) Daughter
e) None of these

View Answer
Answer c) Niece

10. How is D related to A?
a) Grandson
b) Grand Daughter
c) Data inadequate
d) None of these
e) Son

View Answer
Answer a) Grandson