Reasoning Quiz – 75 (S.A)


Five friends A, B, C, D and E are sitting on a bench.
1) A is sitting next to B.
2) C is sitting next to D.
3) D is not sitting with E.
4) E is on the left end of the bench.
5) C is on second position from right.
6) A is on the right side of B and to the right side of E.
7) A and C are sitting together.

1. At what position is A sitting?
a) Between B and C
b) Between D and C
c) Between E and D
d) Between C and E
e) None of these

View Answer
Answer a) Between B and C

2. Who is sitting at the centre?
a) A
b) B
c) C
d) D
e) E

View Answer
Answer a) A

3. What is the position of B?
a) Second from right
b) Centre
c) Extreme left
d) Second from left
e) None of these

View Answer
Answer d) Second from left

4. What is the position of D?
a) Extreme left
b) Extreme Right
c) Third from left
d) Second from left
e) None of these

View Answer
Answer b) Extreme Right

5. Who is sitting between A and E?
a) B
b) C
c) D
d) Cannot be determined
e) None of these

View Answer
Answer a) B Solution: Untitled

q26

1) P, Q, R, S, T, U and V are sitting along the circle table facing the centre.
2) T is 2nd to the left of P.
3) R is 3rd to the right of U who is the immediate left of V
4) Q is between P and S.

6. Which of the following is true statement?
a) P is between Q and T
b) R is between P and V
c) P is 4th to the right of U
d) U between V and Q
e) None of these

View Answer
Answer a) P is between Q and T

7. Which of the following pairs has its second member sitting to the immediate left of first member?
a) VT
b) PQ
c) SU
d) UV
e) None of these

View Answer
Answer e) None of these

8. Which of the following is the false statement?
a) R is the immediate left of P
b) V’ is to the immediate right of T
c) R is 4th to the right of S
d) T is between V and R
e) None of these

View Answer
Answer b) V’ is to the immediate right of T

9. What is the position of S?
a) To the immediate left of U
b) Between V and Q
c) 3rd to the right of T
d) To the immediate right of P
e) None of the above

View Answer
Answer a) To the immediate left of U

10. Which of the following pairs has members sitting adjacent to each other?
a) PS
b) QU
c) UT
d) TR
e) None of these

View Answer
Answer d) TR Solution:

q27