Reasoning Quiz – 77 (Puzzle)


Directions: Study the following information carefully and answer the questions given below:
In a Group of 5, each person has an exclusive and different preference (has/likes) for a pen, a watch and a car. Pen preferences are Parker, Lamy, Pointer, Lexi and Cello. Car preferences are Wagon R, Swift, Santro, Mica and City. Watch preferences are Timex, Titan, Fastrack, Samay and Citizen. Suman has Mica and Parker but does not prefer among watches -Titan or Fastrack. The one who has Swift, likes Fastrack. Mrudula has preference for City, Cello and Citizen. Amit has preference for Lamy and Timex, Veena prefers Wagon R and Lexi. Harsh’s preference for a watch is not Titan.

1. Which watch is Suman’s preference?
1) Titan
2) Fastrack
3) Samay
4) Cannot be determined
5) None of these

View Answer
Answer.3
q28

Suman likes Samay watch.

2. Which pen is Harsh’s preference?
1) Lamy
2) Pointer
3) Lexi
4) Cannot be determined
5) None of these

View Answer
Answer.2
q28

Harsh likes Pointer pen.

3. Which watch is Harsh’s preference?
1) Samay
2) Fastrack
3) Timex
4) Cannot be determined
5) None of these

View Answer
Answer.2
q28

Harsh likes Fastrack watch.

4. Who’s preference is Swift?
1) Harsh
2) Amit
3) Veena
4) Cannot be determined
5) None of these

View Answer
Answer.1
q28

Harsh likes Swift car.

5. Which watch is Veena’s preference?
1) Sarnay
2) Fastrack
3) Titan
4) Cannot be determined
5) None of these

View Answer
Answer.3
q28

Veena likes Titan watch.

Directions: Study the following information carefully and answer the questions given below:
a, b, c, d, e, f and g are sitting around a circle facing at the centre. d is third to the left of a who is second to the left of f. e is not a neighbour of either f or d. c is third to left of b.

6. What is e’s position with respect to f?
1) Third to the right
2) Fourth to the left
3) Second to the left
4) Data inadequate
5) None of these

View Answer
Answer.5
q29

7. Who is sitting between g and b?
1) f only
2) d only
3) Both f and d
4) Data inadequate
5) None of these

View Answer
Answer.1
q29

8. Who is to the immediate left of d?
1) c
2) g
3) f
4) Data inadequate
5) None of these

View Answer
Answer.2
q29

9. Which of the following information represents the first person sitting to the immediate right of the second person?
1) ab
2) fg
3) ce
4) ae
5) None of these

View Answer
Answer.4
q29

10. Who is second to the right of d?
1) a
2) f
3) e
4) Data inadequate
5) None of these

View Answer
Answer.3
q29