Reasoning Quiz – 80 (Mixed)


Eight friends A, B, C, D, E, F, G and H are sitting around a circular table facing the centre. E sits third to the right of H. G is between D and B. G is neither immediate to E nor H. A is not an immediate neighbour of H. C is not an immediate neighbour of either A or H.

1. How many are sitting between D and E when counted from D in anticlockwise direction?
a) One
b) None
c) Five
d) Cannot be determined
e) None of these

View Answer
Answer c) Five

2. Who is to the immediate left of G?
a) B
b) D
c) C
d) F
e) None of these

View Answer
Answer b) D

3. Who among the following are immediate neighbours of H?
a) F, C
b) G, F
c) B, F
d) Cannot be determined
e) None of these

View Answer
Answer c) B, F

4. What is the position of E with respect to B?
a) Fourth to the left
b) Fourth to the right
c) Both a) and b)
d) Neither a) nor b)
e) None of the above

View Answer
Answer c) Both a) and b)

5. Who among the following sits opposite G?
a) A
b) D
c) C
d) F
e) E

View Answer
Answer c) C]  Solution:Untitled

h5

E 4 % 5 # 9 Y L K E @ Z 9 W A & 4 C

6. If all the symbols are dropped from the above arrangement, then which will be eighth element from the left?
a) K
b) 9
c) E
d) A
e) None of the above

View Answer
Answer c) E

7. Which of the following is fourth element to the right of eleventh element from the left end?
a) A
b) 4
c) %
d) @
e) Z

View Answer
Answer e) Z

8. Who among the following will be the middle person after arrangement?
C is taller than A but shorter than B who is not the tallest. D is taller than only A.
a) A
b) B
c) C
d) D
e) E

View Answer
Answer c) C

X is a mother of two children. Each children has only one child. A is the only daughter of Y and married to C. D is not son-in-law of X and not mother of E. F is not grand-daughter of X. E is Y’s grand-daughter.

9. How is B related to E?
a) Uncle
b) Aunt
c) Neither a) nor b)
d) Father
e) Mother

View Answer
Answer a) Uncle

10. Which of the following pairs of husband and wife is correctly matched?
a) C-A and B-D
b) C-D and A-B
c) C-B and A-D
d) Cannot be determined
e) None of these

View Answer
Answer a) C-A and B-D