Reasoning Quiz – 84 (Mixed)


A, B, C, D, E, F and G live on seven different floors of a building. The ground floor is numbered one and the floor above is numbered two and so on. The top most floor is numbered seven, but not necessarily in the same order. Each of them likes a different flowers, viz Rose, Lotus, Marigold, Jasmine, Hibiscus, Lily, Orchids but not necessarily in the same order.

The one who likes Marigold lives on an even-numbered floor but not on floor number six. Only two persons live between A and the one who likes Marigold. Only one person lives between A and D. D do not like Lily. A lives on an odd-numbered floor above the floor on which Marigold lives. G likes Hibiscus. F lives on the floor numbered four and likes Orchids. The one who likes Lily lives on third floor. A likes neither Jasmine nor Lotus. The one who likes Lotus lives on the top-most floor. C likes neither Marigold nor lives on an odd-numbered floor.

1. A lives on which of the following floors?
a) 5th
b) 3rd
c) 1st
d) 7th
e) None of these

View Answer
Answer a) 5th

2. B likes which of the following flowers?
a) Marigold
b) Lily
c) Rose
d) Lotus
e) Jasmine

View Answer
Answer b) Lily

3. The one who lives on floor no. 6 likes which of the following flowers?
a) Jasmine
b) Rose
c) Orchids
d) Marigold
e) Hibiscus

View Answer
Answer a) Jasmine

4. Who among the following lives on floor no. 1?
a) F
b) C
c) A
d) G
e) E

View Answer
Answer d) G

5. Which of the following statements is/are true?
a) E likes Rose and lives on floor no.7
b) C likes Jasmine and lives on floor no. 6
c) F likes Orchids and lives on floor no. 2
d) All are true
e) None is true

View Answer
Answer b) C likes Jasmine and lives on floor no. 6
 Solution:

Floor Person Flower
7 D Lotus
6 C Jasmine
5 A Rose
4 F Orchids
3 B Lily
2 E Marigold
1 G Hibiscus

In the given questions, assuming the given statements to be true, find which of the given three conclusions numbered I, II and III is/are true definitely true and give your answer accordingly.
(6-7):
Statements: A>=B<C=D,E<=C,F>=G=E
6. Conclusions:
I. A>=E II. C>=G III. F>=C
a) Only I is true
b) Only II is true
c) Only I and II are true
d) Only II and III are true
e) None is true

View Answer
Answer b)Only I and II are true

7. Conclusions:
I. C>F II. F>D III. E<=B a) Only I and III are true b) Only II is true c) Only III is true d) Only I and II are true e) None is true

View Answer
Answer e) None is true 8. Statements: D=C>=A>B>=Z,F>=E=G>Z
Conclusions:
I. D>Z II. Z=E
a) Only I and III are true
b) Only II is true
c) Only III is true
d) Only I and II are true
e) None is true

View Answer
Answer e)  None is true

(9-10) These questions are based on the following information:
‘A@B’ means ‘A is father of B’
‘A$B’ means ‘A is mother of B’
‘A*B’ means ‘A is sister of B’
‘A#B’ means ‘A is daughter of B’
‘A=B’ means ‘A is son of B’

9. How is D related to H, in the given expression D@E=T$G*h?
a) Father
b) Mother
c) Sister
d) Son
e) None of these

View Answer
Answer a) Father

10. Which of the following statements is/are true, if the given expression Q=W#V@M=P is true?
a) Q is father of M
b) V is husband of P
c) P is grandmother of Q
d) Only b) and C) are true
e) All are true

View Answer
Answer d) Only b) and C) are true