Reasoning Quiz – 85 (Mixed)


There are six people – A, B, C, D, E and F – each of them having different ages. D is elder than A and B. F is elder than E. A is elder than B. C is elder than D. If the age of F is 19 years, then the third eldest person is of 24 years.

1. What would possibly be the age of B?
a) 18
b) 26
c) 22
d) 16
e) 28

View Answer
Answer c) 22

2. Which of the following statements may be true on the basis of information given above?
a) E may be 20 years old.
b) The age of C must be 26 years.
c) Only C, D and F are elder than E.
d) D is 23 years old.
e) None is true.

View Answer
Answer b) The age of C must be 26 years.

3. Which of the following symbols should replace the question mark (?) in the given expression in order to make the expressions ‘J<M’ as well as ‘H>=T’ definitely true?
H>=M=K?T>J
a) <
b) <= c) >=
d) =
e) Either = or >

View Answer
Answer c) >=

4. H is father of J. J is the brother of L. N is the wife of L. K is the son of N. L and J are children of H. P is the wife of H. K and Z are grandchildren of P. Who is the uncle of K?
a) J
b) H
c) Z
d) Cannot be determined
e) None of these

View Answer
Answer a) J

5. Statements:
Some fruits are apples.
All apples are guavas.
No guava is a banana.
Conclusions:
I. All fruits are bananas.
II. No apple is a banana.
a) if only conclusion I follows.
b) if only conclusion II follows.
c) if either conclusion I or II follows.
d) if neither conclusion I nor II follows.
e) if both conclusion I and II follows.

View Answer
Answer b) if only conclusion II follows.

6. Statements:
No books is a page.
All pages are markers.
All markers are articles.
Conclusions:
I. All pages are articles.
II. At least some articles are markers.
a) if only conclusion I follows.
b) if only conclusion II follows.
c) if either conclusion I or II follows.
d) if neither conclusion I nor II follows.
e) if both conclusion I and II follows.

View Answer
Answer e) if both conclusion I and II follows.

7. Statements:
A<B<C<D=E<=F>G
Conclusions:
I. GB
a) if only conclusion I is true.
b) if only conclusion II is true.
c) if either conclusion I or II is true.
d) if neither conclusion I nor II is true.
e) if both conclusion I and II are true.

View Answer
Answer b) if only conclusion II is true.
A is daughter-in-law of F, who is father of C, who does not have any sibling. B is sister of E, who is son of A. D is brother-in-law of C.

8. How many children does C have?
a) One
b) Two
c) Three
d) None
e) None of these

View Answer
Answer b) Two

9. How id B related to F?
a) Daughter
b) Son
c) Grandson
d) Granddaughter
e) None of these

View Answer
Answer d) Granddaughter

10. How is D related to A?
a) Brother
b) Sister
c) Wife
d) Husband
e) None of these

View Answer
Answer a) Brother