Reasoning Quiz – 92 (Mixed)


Eight family members A, B, C, D, E, F, G and H are sitting in a row facing north, but not necessarily in the same order. Four of them are males. There are three couples in the family.
E is a male and sits second to the right of G, who is wife of C. D sits second to the left of B, who is a female. D is wife of H and sits adjacent to her husband. F is daughter of H and is not between G and E. B is on the immediate left of G and second to the left of her father-in-law. A is brother of H, who is on the immediate right of A. E and F are siblings.

1. How many female members are there between C and H?
a) one
b) two
c) three
d) four
e) None of these

View Answer
Answer d) four

2. Who among the following sits second to the left of G?
a) Son
b) Granddaughter
c) Daughter
d) Daughter-in-law
e) None of these

View Answer
Answer b) Granddaughter

3. Who among the following sits at the extreme ends of the row?
a) A and his wife
b) E and his uncle
c) C and his daughter
d) H and his wife
e) None of these

View Answer
Answer b) E and his uncle

4. What is the position of H with respect to c?
a) Third to the left
b) Fourth to the right
c) Fifth to the left
d) Sixth to the right
e) None of these

View Answer
Answer c) Fifth to the left

5. How is E related to C?
a) Grandson
b) Son
c) Son-in-law
d) Granddaughter
e) None of these

View Answer
Answer a) Grandson Solution:Untitled

In a certain code language, ‘how are you’ is coded as ‘la de mo’, ‘who are you’ is coded as ‘de ma mo’, and ‘how you go there’ is coded as ‘mo sp wa la’.

6. How is ‘how’ coded in the code language?
a) mo
b) de
c) ma
d) la
e) Either c) or d)

View Answer
Answer d) la

7. How will ‘who are you’ be coded in the given code language?
a) la mo sp
b) ma mo de
c) mo de la
d) la sp wa
e) Either b) or c)

View Answer
Answer b) ma mo de

8. What does ‘sp’ stand for?
a) go
b) are
c) you
d) there
e) Either a) or d)

View Answer
Answer e) Either a) or d)

9. In a certain code language ‘ZIP’ is written as ‘742’ and ‘CODE’ is written as ‘1356’ and ‘ADE’ is written as ‘856’. How will ZODIAC be written in that code language?
a) 735841
b) 753841
c) 743861
d) 735481
e) Other than those given as options

View Answer
Answer d) 735481

10. Among A, B, C, D and E, each having a different height, C is taller than only A. D is shorter than only B and taller than E. Who among the following is the tallest?
a) A
b) E
c) C
d) D
e) Other than those given as options

View Answer
Answer e) Other than those given as options