Reasoning Quiz – 96 (Puzzle)


Study the following information carefully and answer the questions given below:-

Eight family members S, T, U, V, W, X, Y and Z are sitting around a circular table but not necessarily in the same order. Some of them are females and some are males. All of them are related to each other in the same way ot the other. Some of them are facing the centre while some are facing outside (i.e opposite to the centre). Only two people sit between T and W. T faces the centre. X sits second to the right of T. W is the wife of S. No females is an immediate neighbour of W. U is not an immediate neighbour of T. U is the daughter of W. Both the immediate neighbours of U face the centre. Only three people sit between S and U’s brother. X is not the brther of U. Neither S nor U’s brother is an immediate neighbour of X. Z, the wife of T, sits to the immediate left of V. Both Y and S face a direction opposite to that of U (i.e if U faces the centre then both Y and S face outside and vice-versa). U’s husband sits second to the left of Y. T’s father sits to the immediate right of W. T sits second to the right of S’s father. Both the immediate neighbours of X are females.

1. How many people sit between T and S’s father when counted from the right of T?
a) Four
b) Three
c) None
d) One
e) Two

View Answer
Answer d) One

2. Who amongst the following sits exactly between Y and W when counted from the left of Y?
a) T
b) X
c) S
d) z
e) U

View Answer
Answer d) z

3. Which of the following statements regarding T is definitely true?
a) X and Z are immediate neighbours of T.
b) T sits second to the left of X.
c) T is the son of S.
d) None of the given options is correct.
e) V is the father of T.

View Answer
Answer c) T is the son of S.

4. Who amongst the following faces outside (i.e opposite to the centre)?
a) W
b) V
c) U
d) Z
e) T

View Answer
Answer c) U

5. If it is given that Y is married to X, then what is the position of T with respect to Y’s daughter-in-law?
a) Third to the right
b) Second to the right
c) Immediate right
d) Second to the left
e) Third to the left

View Answer
Answer e) Third to the left Solution:Untitled

h9

Study the following information carefully and answer the questions given below:-

Seven people namely M, N, O, P, Q, R and S like seven different genres of music namely – Classical, Hip-Hop, Pop, Jazz, Opera, Rock and Electronica but not necessarily in the same order. Each person also works in the same office but at a different position on the basis of seniority namely Trainee(TE), Assistenat Manager(AM), Manager (MG), Senior Manager(SM), Chief Manager(CM), Executive Director(ED) and Director(DR) but not necessarily in the same order. The positions have been given in increasing order of seniority TE being the junior most position whilst DR being the senior most position. Only one person is senior than O. The one who is senior than O likes Hip-Hop. Only two people are junior than R. M is junior than R and likes Electronica. M is not the junior most. Q is junior than the CM but senior than the one who likes Opera. The one who likes Opera is not the senior most. Q likes Classical. The one who likes Pop is senior than Q but not the ED. S does not like Pop.

6. As per the given arrangement, R is related to Opera and Q is related to Classical in a certain way. To which of the following is P related to in the same way?
a) Pop
b) Jazz
c) Rock
d) Electronica
e) Hip-Hop

View Answer
Answer e) Hip-Hop

7. Who amongst the following works as a MG?
a) Q
b) R
c) S
d) P
e) Other than those given as options.

View Answer
Answer b) R

8. Which of the following pairs represents the people who have less experience than R and more experience than Q?
a) M,S
b) O,P
c) N,P
d) M,O
e) Q,O

View Answer
Answer d) M,O

9. Who amongst the following works as a TE?
a) P
b) N
c) R
d) S
e) O

View Answer
Answer d) S

10. Which combination represents the position at which N works and the music genres that he likes?
a) CM, Rock
b) CM, Pop
c) SM, Classical
d) MG, Opera
e) MG, Jazz

View Answer
Answer b) CM, Pop

11. Which of the following music genres does O like?
a) Electronica
b) Pop
c) Rock
d) Hip-Hop
e) Jazz

View Answer
Answer e) Jazz Solution:

Position People Music
Trainee S Rock
Assistant Manager M Electronica
Manager R Opera
Senior Manager Q Classical
Chief Manager N Pop
Executive Director O Jazz
Director P Hip-Hop