Reasoning Quiz – 98 (Mixed)


Eight people are sitting in two parallel rows containing four people each, in such a way that there is an equal distance between adjacent person. In row 1-A, B, C and D are seated (but not necessarily in the same order) and all of them are facing south. In row 2-E, F, G and H are seated (but not necessarily in the same order) and all of them are facing North. Therefore, in the seating arrangement each member seated in a row faces another member of the other row.

G sits second to the right of E. The one who faces E sits to the immediate right of C. A faces the immediate neighbour of E. H sits to the immediate left of the person who faces D. H does not sit at an extreme end of the line.

1. Who amongst the following faces A?
a) E
b) F
c) G
d) H
e) Cannot be determined

View Answer
Answer b) F

2. Who amongst the following faces the person who sits exactly between G and E?
a) A
b) B
c) C
d) D
e) Cannot be determined

View Answer
Answer c) C

3. Who amongst the following faces G?
a) A
b) B
c) C
d) D
e) Cannot be determined

View Answer
Answer d) D

4. Which of the following is true regarding B?
a) B sits exactly between C and D.
b) D sits second to right of B.
c) B sits at an extreme end of the line
d) B is an immediate neighbour of the person who faces F.
e) None is true.

View Answer
Answer d) B is an immediate neighbour of the person who faces F.

5. Four of the folloowing five are alike in a cartain way based on the given seating arrangement and thus form a group. Which is the one that does not belong to the group?
a) E
b) D
c) F
d) G
e) A

View Answer
Answer a) E
Solution:Untitled

Untitled

A is the mother of B. B is the sister of C. D is the son of C. E is the brother of D. F is the mother of E. G is the grand-daughter of A. H has only two children – B and C.

6. How is F related to H?
a) Son-in-law
b) Daughter-in-law
c) Father-in-law
d) Grand-daughter
e) Cannot be determined

View Answer
Answer b) Daughter-in-law

7. How is C related to E?
a) Father
b) Son
c) Mother
d) Cousin brother
e) Cannot be determined

View Answer
Answer a) Father

8. Statements: N>=O>=P=Q>R
Conclusions:
I. N>R
II. R=N
a) only conclusion I follows
b) only conclusion II follows
c) either conclusion I or II follows
d) neither conclusion I nor II follows
e) both conclusions follows

View Answer
Answer a) only conclusion I follows

9. Statements: W<=X<Y=Z>A;WZ
II. W>A
a) only conclusion I follows
b) only conclusion II follows
c) either conclusion I or II follows
d) neither conclusion I nor II follows
e) both conclusions follows

View Answer
Answer d) neither conclusion I nor II follows

10. Statements: H>I>J>K;L>MM
II. L<H
a) only conclusion I follows
b) only conclusion II follows
c) either conclusion I or II follows
d) neither conclusion I nor II follows
e) both conclusions follows

View Answer
Answer a) only conclusion I follows